Pizza, tanácsadás és székhelyszolgáltatás

Imádok pizzát sütni.

Csak egy dolgot szeretek a pizzasütésnél jobban, az pedig az emberekkel való beszélgetés, a problémáik meghallgatása.

Az ismerőseim szerint nagyon empatikusan fordulok mindenkihez, minőségi tanácsot tudok adni szinte bármilyen problémában, és nagyon jól tudom az emberek önbizalmát is növelni egy-egy közös beszélgetéssel. Kihozom belőlük a legjobbat, mondhatni.

El is gondolkodtam rajta, hogy egy coaching szolgáltatást kéne meghirdetnem, céget alapítanom, és valóban abból megélnem, amit nagyon szeretek csinálni.

Az ügyfeleket fogadhatnám az otthonom melegében, megkínálnám őket egy kis házi pizzával, és máris oldottabban menne a beszélgetés 45 percig.

Nemrégiben azonban ijesztő dolgokat tudtam meg azzal kapcsolatban, hogy mi is történik, ha az ember a saját otthonába jegyezteti be a cége székhelyét.

Tudtátok, hogy ilyenkor a hatóságok és a végrehajtók ugyanúgy bejöhetnek, és akár a személyes ingóságaimat is lefoglalhatják? Ez nagyon sokkolt engem, hiszen akármilyen közvetlen is vagyok, a munkámat és a magánéletemet csak addig vagyok hajlandó keverni, amíg az nem sodor engem bajba.

A probléma elkerülése végett azonban teljesen legálisan megtehetem azt, hogy székhelyszolgáltatással máshova jegyeztetem be a cégem, mint ahol valójában dolgozom. Ilyenkor nem csupán a saját magántulajdonomat és privát szférámat védem meg, hanem azt is megspórolhatom, hogy ténylegesen egy irodát béreljek ki a munkavégzéshez. Egy kezdő cégnél szerintem hatalmas veszteség lenne, hogy az iroda bérleti díját és a rezsijét fizessem, mikor nem is vagyok ott ténylegesen. Sőt, ha sosem vagyok ott, abból akár baj is lehet, hiszen ha a céges címre küldött leveleket, csomagokat nem veszem át egyetlen alkalommal sem, a hatóságok sem fognak örülni, aztán egy esetleges ellenőrzéskor még csak fogadni sem tudom őket, hiszen nem is vagyok ott, hanem a házam melegében beszélgetek az ügyféllel, házi pizzát majszolgatva…

Lényeg, ami lényeg, fontos volt nekem, hogy székhelyszolgáltatással törvényes kereteken belül legyen új céges címem. Be is írtam a keresőbe, hogy “székhelyszolgáltatás budapest árak”, és a Székhelyszolgáltatás24 oldala tűnt a legszimpatikusabbnak. Ők transzparens módon sorolták fel, hogy a budapesti székhelyszolgáltatás ár mit is tartalmaz, és már a weboldal profi felépítéséből, remek átláthatóságából tudtam, hogy ők valóban időt fognak szánni arra, hogy a céges székhelyemmel kapcsolatban minden adminisztrációt és egyéb feladatot ellássanak.

Sőt, ha Újlengyelbe jegyeztetném be a cégemet, akkor az iparűzési adót is megspórolnám – ez a település régóta híres az adóoptimalizálás lehetőségéről, és a stabil önkormányzatának köszönhetően remélhetőleg sokáig még az is lesz. Bár ez is kihagyhatatlannak hangzik, nekem fontos volt, hogy budapesti cím tartozzon a cégemhez, ezért is kerestem rá kizárólag arra, hogy “székhelyszolgáltatás budapest árak“.

Mivel tényleg azt láttam, hogy a Székhelyszolgáltatás24 profi partner lesz, akivel élmény lesz az együttműködés, nem is haboztam, azonnal egyeztettem velük. A budapesti székhelyszolgáltatás árak szempontjából is teljesen korrektnek tartom a céget, emellett pedig egy olyan lehetőséget adnak nekem, amivel hosszú távon sokkal több pénztől és stressztől spórolnám meg magam, mint abban az esetben, ha nekem kéne irodát fenntartani, vagy magamtól próbálnék meg “ügyeskedni”. Ajánlom mindenkinek, hogy amennyiben cégalapításon gondolkozik, nézzen rá erre a lehetőségre is!