A frissítő citromfű a szúnyogok ellen is kiváló

citromfű illóolaj

Egy jó pizza mellé mindig társul egy jó innivaló is. Mostanában nálunk nagyon közkedvelt lett a citromfűből készített jeges tea. A citromfű egy fehér virágú növény és ahogy a nevéből is sejthető, a citrom illatára és ízére hasonlít.

Nem csak ételben vagy italban lehet használni, én szoktam venni otthonra citromfű illóolajat a Humanity online áruházból. Az oldalon a felhasználás blokkban el lehet olvasni részletesen, hogy milyen sokrétű felhasználási lehetősége van. Amit én most kiemelnék az az, hogy olyan erőteljes illata van, amit a rovarok nem csípnek, így rajtunk sincsenek csípések, haha. Szóval tényleg nagyon jó cucc ez, amit a Humanitytől ráadásul nagyon olcsón lehet megvenni. Arról nem beszélve, hogy ez tényleg 100% tisztaságú, természetes citromfű illóolaj. Manapság már mindent hamisítanak vagy kevernek mindennel, így fontos odafigyelni arra, hogy biztonságos webáruházból vásároljon az ember. Ez a webáruház már 2013 óta van jelen a piacon, és amellett, hogy a környezetbarát ökotudatos vásárlókat célozzák meg a kínálatukkal, nekik is nagyon fontos a környezetvédelem, így több lépést is tettek már a környezetünk megóvásának érdekében. Ilyen volt az, amikor a shea vaj olaj műanyag dobozát lecserélték üvegre, aminek köszönhetően több ezer műanyag doboztól, tégelytől mentesítve lett a környezet.

A citromfű mellett természetesen még sok más illóolajat is meg lehet találni: ánizs illóolaj, bazsalikom illóolaj, borsmenta illóolaj, fahéj illóolaj, fekete bors illóolaj, fenyőtű illóolaj, levendula illóolaj, szegfűszeg illóolaj és még legalább ennyi vagy még az is lehet, hogy ennél is több illóolaj megtalálható náluk. Amit nagyon szeretek a Humanity online áruházban, hogy minden termékhez egy nagyon részletes termékleírás társul. Olyan az egész oldal mint egy hatalmas lexikon és tudástár, ahol nem csak termékeket vásárolhatsz, de sok tudásra is szert tehetsz. Náluk ismertem meg a citromfű illóolaj mellett a teafa illóolaj használatának előnyeit is. Elképesztő, hogy ezekkel az illóolajokkal mennyi minden kezelhető, és milyen nagy segítséget tudnak nyújtani az egészséges és környezetbarát életmód fenntartásához.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de vannak olyan webáruházak, amik egy csak fizetési módot biztosítanak. Az ilyeneket én nagyon nem szeretem, mert rendszerint pont az a fizetési mód hiányzik, ahogy én fizetni szeretnék. A Humanitynél ilyen probléma fel sem merülhet, mivel több fizetési módot is biztosítanak. Lehet rendelést leadni előre fizetéssel, de utánvéttel is, vagy a rendelés leadásakor azonnal bankkártyával is lehet fizetni. A szállításra egy 24-48 órás intervallumot ígérnek, amit az én esetemben eddig mindig tartottak is, vagyis még soha nem volt olyan sem, hogy 3-4 nap múlva kaptam volna meg a megrendelést. Pedig még azt se gondolnám hosszú időnek, meg hát mindenhol emberek dolgoznak, bármikor előfordulhat bármi, de itt valahogy náluk még soha nem ütköztem semmilyen problémába.

Az illóolajok mellett kencék és szappanok készítéséhez egyéb alapanyagok is megtalálhatók. Múltkor például én gyertyát készítettem az itt kapható repce viaszból. Igen, jól olvastátok, repce viasz. A hagyományos viasszal szemben a repce viasz tovább ég, és nem is kormol úgy, és ami a legjobb, hogy semmilyen káros melléktermék nem termelődik az égés közben. Szóval bár elsősorban a citromfű illóolaj miatt terveztem írni, de mint olvashattad, sok szuper dolgokat lehet náluk találni. Azt mondtam, hogy könyvek is vannak? Több DIY könyv van, de még saját recepteket is lehet találni a blogban, és természetesen a receptekhez az alapanyagoakt is be lehet náluk szerezni.