A napelem telepítés egyszerűbb, mint a pizzasütés

Nem hiszem, hogy létezik olyan ember a világon, aki ne szeretné a pizzát. Magamra azonban szeretek úgy gondolni, mint aki kicsit jobban szereti, mint az átlag. Mármint én tényleg olyannyira szeretem a jó pizzát, hogy valószínűleg majdnem az összes pizzázót próbáltam már (a környéken pedig biztos, hogy az összeset), néhány helyet igazán szeretek, de a legjobb mégis az, amit én sütök otthon. Még kovászom is van otthon, jó pár éve nevelgetem már, mert az a tapasztalatom, hogy a kovászos pizza egész egyszerűen a legjobb az összes többi közül, amit valaha kóstoltam. Sőt, olyannyira hű rajongó vagyok, hogy most már két és fél éve büszke tulajdonosa vagyok egy kemencének a kertünkben. A férjem eleinte visszakozott, de most már neki is tetszik a kemence, hiszen nem csak pizzát sütünk benne, hanem jóféle kenyereket, csülköt, és azért tényleg jobb ennek az íze, mint annak, ami elektromos sütőben készül.

A barátaink között gyorsan híre ment annak, hogy milyen verhetetlen pizzát sütök én otthon, így nyaranta általában jó pár hétvégénk előre be van táblázva a különböző pizzapartik miatt. Én ezt nem bánom, sőt. A férjem is örül neki, ő igazi társasági ember, nagyon jó házigazda, csak örül annak, mikor sok vendég van nálunk.

És persze mi is sokat kapunk ezektől a vendégségektől. Tavaly nyáron például egy ilyen pizzaparti adott ihletet arra, hogy belemenjünk a napelem telepítésbe, ami végül az egyik legszuperebb döntésünknek bizonyult (már persze a kemence után!)

A férjem egy munkatársa jött át hozzánk a családjával, és a sörözgetés közben csak úgy felmerült a napelem mint téma. Béla elmesélte, hogy ők most nagyon gondolkodnak ezen, miután az apósáék is pályáztak napelemet, náluk meg már néhány éve tökéletesen működik a rendszer, nagyon meg vannak elégedve vele. Tőlük tudták, hogy a napelem telepítés nem jár igazából semmiféle felfordulással, sőt, ha az ember jó céget választ, akivel együtt akar dolgozni, szinte semmi fejfájást nem okoz az egész. Ők a Pentele Solar nevű céget ajánlották, mert nagyon minőségi munkát végeznek, nagyon jó napelemes rendszereik vannak, a helyszínfelmérést ingyen végzik, az árajánlataik teljesen barátaik, és bónuszképp még a hivatalos ügyintézésben is végig az ügyfelük segítségére vannak. Ez utóbbi nálunk egy fontos szempont, mert habár én szívesen elpepecselek a kovásszal meg a pizzatésztát készítem és hajtogatom meg pihentetem napokon keresztül, ugyanennyi energiát meg időt papírmunkába már nem szívesen fektetek be. Egyszerűen elfáraszt a bürokrácia, nagyon hamar a türelmem végére érek.

Miután elmentek Béláék, igazából nem teketóriáztunk a férjemmel sokat. Átnéztük a pénzügyeink, átbeszéltük még egyszer alaposan az egészet, és másnap fel is vettük a kapcsolatot a Pentele Solarral a napelem telepítés ügyében.

Én azért arra számítottam, hogy Bélák túloznak kicsit, mert az idő megszépíti az emlékeket, de egyáltalán nem ez történt, valóban olyan egyszerűen ment a napelem telepítés, mint a karikacsapás. A helyszíni felmérés gyors és precíz volt, az árajánlat tényleg baráti volt, az állítólag a szerencsén múlt, hogy nekünk a hivatalos adminisztratív részek is gyorsan átfutottak, a napelem telepítés meg egy nap alatt megtörtént. Nagyon örülök, hogy ebbe a projektbe belevágtunk, a gyerekeink is nagyon büszkék rá miatta. Azóta mindig dicsekszünk is a napelemes rendszerünkkel, mikor áthívunk valakit pizzapartira.