Pizzázás közben szóba került a cégalapítás is

A barátaimmal rendszeresen összeülünk pizzázni. Ennek már nagy hagyományai vannak. Évek óta havonta, kéthavonta megszervezünk egy-egy ilyen baráti találkozót. Olyan tízen-tizenöten gyűlünk össze. Igyekszünk mindig újabb és újabb pizzériákat felfedezni és jól érezni magunkat. Ez mindig sikerül is, de hát ez természetes, ha jó társaságban van az ember.

A finom, kemencében sült pizzák íze, de már illata is jókedvre sarkallja a csapatot. Nem győzünk újabb és újabb ízeket kipróbálni. Az ilyen baráti pizzaestek azonban nem csak arról szólnak, hogy finomakat együnk és igyunk, hanem arról is, hogy beszélgetünk.

Megbeszéljük, hogy kinek milyen az élete, kivel mi történt, és hogy tudunk-e egymásnak segíteni bármiben. A legutóbbi pizzázás alkalmával került szóba a cégalapítás, és már jött is a tipp: topcegalapitas.eu.

Bár én nem vagyok érintett a témával, azért érdeklődéssel hallgattam Peti beszámolóját. Elmesélte, hogy mi mindennel jár a cégalapítás és hogy milyen szolgáltatásokat nyújt a topegalapitas.eu. Nekem ezek nagyon szimpatikusak voltak, főleg ár-érték arányban.

A cégalapítás előtti és utáni teendőkről is beszélt, melyekről, mint mondta, szintén mindent el tudunk olvasni a topcegalapitas.eu honlapján. Szóval egészen onnantól, hogy milyen cégformát válasszunk, azon keresztül, hogy mi legyen a cég neve, egész odáig, hogy mit és hova kell bejelenteni a cégalapítás után. Mindent megtalálunk a topcegalapitas.eu honlapon.

Háromféle csomagot kínálnak a vállalkozóknak, ezek egyike maga a cégalapítás. Pontosan le van írva, hogy mit is tartalmaz ez a csomag és az is, hogy a cégalapítás ingyen van, ha az ember székhelyszolgáltatást is kér.

Itt felkaptam a fejem, mert bár már hallottam a székhelszolgáltatásról, nem igazán tudtam, hogy mit is jelent pontosan és miért is jó ez a dolog.

Peti örömmel mesélte el, hogy a székhelyszolgáltatás nem csak azt jelenti, hogy oda jelentik be a cég székhelyét és kiteszik a táblát, hanem sok minden mást is. Olyan dolgokat, ami nagyon sok terhet vesz le a vállalkozások válláról.

Így például átveszik a hivatalos iratokat, leveleket, értesítést küldenek róla e-mailben és be is szkennelik. Emellett nem is kell érte bemenni, hisz havonta egyszer postára is adják a küldeményeket. Ez nekem nagyon tetszett, mert belegondoltam, hogy régebben mennyit álltam sorba a postán, és milyen sok vállalkozó ácsorgott előttem a sorban, miközben már látszott rajtuk, hogy fáradtak. Hisz ugyan kinek lenne kedve az egész napos munka után még sorba is állni a postán, mert jött egy hivatalos levél, aminek csak az értesítőjét dobták be. Lévén, hogy nem volt a székhelyen senki.

Az pedig ugye, hogy az ember plusz egy alkalmazottat fizessen azért, hogy a leveleket átvegye, szintén luxus. Legalábbis egy kezdő vállalkozónak meg kell fontolnia minden forintot, hogy mire ad ki. Ráadásul vannak, akiknek ezért még egy irodát is kellene bérelniük, ha például olyan tevékenységet végeznek, amit az otthonukban meg tudnak csinálni. Szóval most megismerkedtem én is ezzel a fogalommal, és ahogy Peti mondta, ez ingyen cégalapítással együtt fél évre plusz egy hónapra csak 39.900 forint plusz ÁFA. Az én véleményem az, hogy ez egy nagyon-nagyon jó ár. Ezt érdemes megfontolnia mindenkinek.

De nem csak én hallgattam figyelmesen Petit, hanem mindenki más is, és ők is egyetértettek abban, hogy a székhelyszolgáltatás egy klassz dolog. Különösen a mai, rohanó világban, ahol időből van mindenkinek a legkevesebb. Így zárult a legutóbbi pizzázásunk, sok finomsággal és egy hasznos tudnivalóval együtt.