A pizza szuper minőségű motorgumin érkezik

Igazi vagány kisgyermekes szülők vagyunk a férjemmel. A természet lágy ölén egy kis faluban élünk, ahonnan a legközelebbi kisváros is mintegy 30 km-re fekszik. Sokan erre persze azt mondanák, hogy felelőtlenek vagyunk (amit ezúton is kikérek magamnak), vagy úgy gondolhatják, hogy unalmas lehet az életünk, meg hogy bonyodalmas lehet a bevásárlás és egyebek.

Előre is leszögezném a károgóknak, hogy az életünk sem nem unalmas, sem nem jelentenek problémát a mindennapokban a bevásárlások. Persze azt azért nem mondom, hogy ebbe a mi kis idilli életünkbe soha nem csúszik be pár kis zavaró homokszem.

Ilyen például, ha megkívánunk valami olyasmit, amit vagy az idő, vagy a kedv, vagy alapanyag hiányában nem tudunk elkészíteni. A minap például rettenetesen áhítoztunk egy isteni pizza után. Természetesen mind a hárman. Én a tenger gyümölcsei szerelmese vagyok, míg a férjem a magyarosat szereti, a pici ötéves meg odáig van a sajtos-tejfölösért. És ezen nincs is semmi csodálkozni való, mivel a kedvenc pizzériánkban isteni vékony tésztával és rengeteg feltéttel készülnek a pizzák. És még a pizza alap sem holmi bolti cucc, hanem igazi kistermelőtől vásárolt paradicsom felhasználásával elkészített paradicsomos-bazsalikomos, titkos fűszerezésű, ínycsiklandó illatú alap.

Mivel azonban nemcsak a kedvenc pizzériánknak borsosak az árai, hanem még a kiszállításnak is, a férjemre maradt a küldetés teljesítése. Ja, azt elfelejtettem elmesélni, hogy mindez bizony novemberben történt, a családunk pedig nem rendelkezik autóval. Igaz, hogy nem volt hó, de már meglehetősen nyálkásak, síkosak voltak a mellékutak. Egyszóval a családunk egyetlen közlekedési eszköze az a férjem régi robogója. Egyedüli megnyugvást az adott nekem, hogy a robogó motorgumi készletéről én gondoskodtam, úgy bizony!

Még anno ugyanis én találtam rá egy fantasztikus helyre, nevezetesen a motortire.hu-ra a neten, ami egy valóságos Mekkája a motorgumiknak. A Taylor Kft. üzemeltetésében álló weboldalról még én is egyszerűen tudtam rendelni a férjem kis robogójára motorgumikat, sőt mivel tudom, hogy ő sem egy kimondott műszaki ember, és láttam, hogy a motorabroncsok felszerelésével is foglalkozik a cég, bejelentkeztem hozzájuk, és ők a lefoglalt időpontban be is szerelték az abroncsokat.

Az is pozitív dologként hatott rám, hogy még olyan motorgumit is beszerelnek, amit nem náluk vásárolt az ügyfél. Csak vinni kell magunkkal őket, és máris a motorra varázsolják! És ez még nem minden, ugyanis fél éves garanciát is vállalnak a motorgumi beszerelésükre.

motorgumi

Persze, ha valaki annyira talpraesett és szakértő a témában, az simán megrendeli a kívánt motorgumit, és saját maga szereli be. Ez esetben a megrendelés feldolgozásától számított 1-2 napon belül már leszállításra is kerül a rendelés, és akár órákon belül már repíthetünk is az új gumikkal.

Az is nagyon szimpatikus volt már első látásra nekem, hogy a weboldalukat úgy alakították ki, hogy azon még tényleg a magamfajta hozzá nem értő is könnyedén tájékozódhat. Már eleve, ha bepötyögjük a keresőbe, hogy motortire.hu, kezdésként az oldal tetején egy motorgumi kereső fogad. Ebbe a keresőbe a megfelelő helyekre csak be kell gépelnünk a szükséges adatokat, úgymint: szélesség, magasság, átmérő, új gumi vagy használt, márka és kategória. Ezután már csak egy enter, és kezdődhet is a válogatás.

A weboldalukon ezenkívül rengeteg hasznos információt olvastam a motorgumik teszteléséről, arról, hogy mennyire szerteágazó forrásokból – akár motoros magazinokból, akár más motorosok egyéni tapasztalataiból, akár független klubok tesztelési eredményeiből is lehet ihletet meríteni, hogy milyen motorgumit érdemes használnunk adott évszakban, útszakaszon, vagy akár a használat viszontagságaitól függően. Mondjuk, mikor erről olvastam, akkor egy kicsit gondolatban vállon veregettem magam, vagy legalábbis valamennyire megnyugodtam, hiszen teljes outsiderként úgy gondoltam, hogy talán a motorgumik közt is vannak téli és nyári használatra valók. Pechemre ezt elmeséltem a férjemnek, aki jókat röhögött ezen. De mint kiderült, ez nem is olyan nagy butaság, hiszen a motoros biztonsága érdekében igenis lehet differenciáltan válogatni a motorgumik között.

Mindemellett a motortire-nek még saját youtube csatornája is van, ahol mindenféle érdekességgel és jótanácsokkal várják az érdeklődőket, úgyhogy rövid idő alatt mindenki “motorgumiban kisokossá” válhat. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy folyamatos akciókkal várják a vásárlókat, és az igazán szerencsések az akciókon túl még alkalomadtán motoros ajándékokat is elcsíphetnek.

Nekem eddig a motorgumikhoz nem sok közöm volt. Nem is sejtettem, hogy ennyiféle fajta létezik, hogy vannak sport túra, robogó, moped, enduro, cross, classic motorgumik és még egy csomó más fajta, aminek a létezéséről fogalmam sem volt.

Egyedül pár márkáról volt némi elképzelésem, de azoknál is csak az igazán híreseket ismertem én is, mint például a Michelin, a Pirelli vagy a Dunlop. Ezek a márkák is mind képviseltetik magukat ennél a fantasztikus motorgumi forgalmazónál, de mellettük még egy csomó más márka is, amiről azt mondta a férjem, hogy elég szégyen, hogy én még soha nem hallottam róluk.

Na de mindegy – szégyen ide, vagy oda, én meg azt mondom, hogy az már eleve egy fantasztikus dolog a részemről, hogy rátaláltam erre a weboldalra, és elintéztem, hogy a férjem biztonságban szerezhesse be a család mindennapi pizzáját.

Persze, nem vagyok ilyen érdekember, és az utolsó megjegyzésemet csupán egy ironikus poénnak szántam, de tényleg ebben a szakágban is igaz az ősrégi mondás, mely szerint: cipőt a cipőboltból, motorgumit pedig a motorgumi boltból érdemes csak igazán beszerezni!