Egy tönkrement laptop javításának a története

Még iskolásként, lassan 10 éve kaptam egy asus laptopot. Kiválóan működött, soha semmi panaszom nem volt rá, szervizben sem volt soha, mert olyan problémája, amelyet egy kis utánaolvasással otthon ne lehetett volna megoldani, még nem volt.

Egy hónapja azonban olyan probléma ütötte fel a fejét, amelyet nem tudtam egymagam kiküszöbölni, a laptop ugyanis egyik nap egyszerűen nem kapcsolt be. Feltettem töltőre, vártam vele egy kicsit, de semmi. Akkor vártam vele még többet, de még mindig nem reagált. Teljesen kétségbe estem, és hiába olvastam utána, a javítás meghaladta a képességeimet, így kénytelen voltam egy megbízható asus szerviz után nézni.

A dolog nem volt egyszerű, túl sok szerviz van a piacon, amiből nehéz választani. Mivel egy öreg gépről van szó, garancia már nincs rá, így ez azért jelentősen leszűkítette a kört. Mivel nem akartam sokat költeni, ezért időt nem sajnálva olvasgattam végig a véleményeket, hasonlítottam össze az árakat.

A legszimpatikusabb asus szerviz Budapesten, melyről a legtöbb jót olvastam, az a pcmentor nevezetű cég. Szoftverek és hardverek szervizelésével egyaránt megbízhatjuk őket. Több mint tíz éve vannak a piacon, rengeteg elégedett ügyfelet tudhatnak magukénak. A legnagyobb laptop gyártókkal és alkatrész forgalmazókkal kapcsolatban állnak, így ha valakinek a laptopjába valami nagyon nehezen beszerezhető cucc kellene, ők azt is gond nélkül beszerzik.

A fent említett okok miatt esett rájuk a választásom, bevittem a laptopot az egyik üzletükbe, elmeséltem, mi a problémám, az ott dolgozó srác pedig nagyon kedvesen és udvariasan elmondta, hogy ilyen esetben körülbelül mennyi időt vesz igénybe a javítás, mennyibe fog kerülni, továbbá azt is elmesélte, hogy hogyan néz ki a javítás folyamata, mik lehetnek probléma forrásai.

Mint kiderül, egy csomó dolog állhat a háttérben, kezdve a grafikus vezérlő meghibásodásától a zárlatos akkumulátoron át egészen a meghibásodott memóriáig. Biztosítottak róla, hogy a gépem teljes körű bevizsgáláson esik át, és telefonon tájékoztatnak, ha a bejelentett hibán kívül más rendellenességet is tapasztalnak, hogy az engedélyemmel azt is ki tudják javítani, ezzel spórolva nekem még egy utat a szervizbe.

Mivel éppen kétségbe voltam esve a gépem hiánya miatt, és azon aggódtam, honnan fogok én másnapra laptopot szerezni a munkához, nagyon megörültem, mikor felhívtak, hogy mehetek a gépemért. Pont időben készültek el. Ezt a szerencsét pedig egy barátaimmal közös pizzázással ünnepeltem meg.

A pizzériában elmeséltem nekik, milyen szerencsém volt a laptoppal, mégis mi okozhatott számomra akkora örömöt, hogy megszegjem a diétámat egy jó kis pizzával.

A laptop teljesen jól működik azóta, semmiféle hibát nem tapasztaltam, és még gyorsabb is, mint előtte volt. Maximálisan elégedett vagyok a munkájukkal, minőség, ár és gyorsaság tekintetében is.